Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οι παράνομες, αντιαισθητικές, επικίνδυνες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες επιστρέφουν!!! Δεν πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω.... | Αποκαθήλωση ΤΩΡΑ [2]

[2013 -  Λ.ΑΘηνών και Κωνσταντινουπόλεως]
 [2013: Λ.Κηφισίας]
 [2010: Γέφυρα Κηφισού και Λ.Αθηνών | Ξηλώθηκε με πρωτοβουλία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ]

[2010: Λ.Θηβών και Λ.Αθηνών | Ξηλώθηκε με πρωτοβουλία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. τρεις ημέρες μετά την τοποθέτησή της]

Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει ενεργά από την ίδρυσή του στον αγώνα για την αποκαθήλωση των παράνομων, αντιαισθητικών και επικίνδυνων για την Οδική Ασφάλεια διαφημιστικών πινακίδων. Ο σύλλογος υπέδειξε και έκανε ενέργειες να ξηλωθούν δέκα (10) διαφημιστικές πινακίδες, τεράστια ταμπλό, κατά μήκος της Λ.Αθηνών και της Ιεράς Οδού το 2010. (δείτε σχετικό σύνδεσμο http://xpolis.blogspot.gr/2010/07/blog-post_27.html)

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι «οι παράνομες, αντιαισθητικές, επικίνδυνες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες επέστρεψαν» στην Αθήνα  διαφημίζοντας τον νέο  τηλεοπτικό κανάλι [Ε] με τους παλιούς όμως και «γνωστούς» τρόπους. Στη Λ.Κηφισίας και στη Λ.Αθηνών (ύψος «σίδηρα», Λ.Κωνσταντινουπόλεως) ο χαμογελαστός Άκης Παυλόπουλος μας καλεί εδώ και ημέρες να δούμε τις ειδήσεις στις 6:00μ.μ. στο «δικό μας» κανάλι.

Απαιτούμε άμεσα να ενεργοποιηθούν οι υπεύθυνοι φορείς της πολιτείας, το ΥΠΕΚΑ, οι Δήμοι, η Περιφέρεια και να α) αποκαθηλώσουν τώρα τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και β) να προγραμματίσουν την απομάκρυνση των πλαισίων στις οροφές και στις προσόψεις των κτηρίων.
Ας διατηρήσουμε την πόλη σε ένα επίπεδο ευπρέπειας και ας περιορίσουμε έναν από τους λόγους, την υπαίθρια διαφήμιση, που συμβάλλουν στα τροχαία δυστυχήματα.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS ΤροχαίαΕγκλήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων από τα τροχαία διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου από 18 – 23 Νοεμβρίου 2013.

Σοφία Δημητρίου   Πρόεδρος
Κώστας Φωτεινάκης Γραμματέας                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: