Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, η οδική ασφάλεια και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


[Λ.Αθηνών και Θηβών]

[Λ.Αθηνών και Λ.Κηφισού - κάτω από τη γέφυρα]

Η συμβολή του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Χαϊδαρίου για την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και την οδική ασφάλεια είναι μακρόχρονη, συνεπής και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέους τρόπους. (Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις και αναρτήσεις ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ).

Να θυμίσουμε ότι εκτός από τις καταγγελίες, τα δημοσιεύματα και τις παραστάσεις, είχαμε αφιερώσει την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «Μέρες Περιβάλλοντος 4,5,6 Ιουνίου» στην οδική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο το Σεπτέμβριο του 2010 προετοιμάζουμε διάφορες εκδηλώσεις, ποδηλατοδρομία, προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ» , νεανική συναυλία και… παρεμβάσεις για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι και στη συνέχεια προς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Πειραιά.

Η οδική ασφάλεια πεζών, οδηγών και συνοδηγών τροχοφόρων συνδέεται με την ορατότητα, την συγκέντρωση του οδηγού και του πεζού, εκτός φυσικά από το σεβασμό στον Κ.Ο.Κ. και την καλή κατάσταση του τροχοφόρου. Για το λόγο αυτό εξακολουθούμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που στην περιοχή μας ξεκίνησε από την καθαίρεση των πλαισίων από την οροφή του παλαιού δημαρχείου και συνεχίστηκε τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου κατά μήκος της Λ.Αθηνών στην περιοχή Χαϊδαρίου και μέχρι τη Λίμνη Κουμουνδούρου (ήταν εξόφθαλμα παράνομες σ΄ αυτόν τον ιστορικό χώρο).

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας για την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της Λ.Αθηνών από τα όρια του Χαϊδαρίου μέχρι και την Αθήνα, επισημαίνοντας δύο επικίνδυνα τμήματα που εμποδίζουν την ορατότητα και αποσπούν την προσοχή των οδηγών. Τα επιβαρυμένα τμήματα της Λ.Αθηνών είναι στη συμβολή της με τη Θηβών στο Αιγάλεω και στη συνέχεια με τη Λ.Κηφισού (κάτω από τη γέφυρα).
Ελπίζουμε στην απομάκρυνση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και στο συνεχή έλεγχο. Να θυμίσουμε ότι με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 αρκετά ταμπλό ξηλώθηκαν για να επανατοποθετηθούν αμέσως μετά τη λήξη τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΣΑ, έμμεσα:σεισμοί-κλίμα ρυθμίζονται από το γαλαξιακό ρεύμα!

ΝΕΑ έμμεση παραδοχή τής ΝΑΣΑ ότι σεισμοί-κλίμα ρυθμίζονται από το γαλαξιακό ρεύμα!
July 27, 2010
From Science @ NASA.gov Researchers using NASA’s fleet of five THEMIS spacecraft have discovered a form of space weather that packs the punch of an earthquake and plays a key role in sparking bright Northern Lights. They call it “the spacequake.”
http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/27jul_spacequakes

Freezing temperatures threaten thousands in Peru
Plan is providing emergency supplies to thousands of children.
Temperatures have plummeted as low as -24C° in some areas, far below the average for July.