Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ από φορείς της Τ.Α. και πολίτες του Θριασίου: OXI ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ












[Γιώργος - Νίκος - Κώστας από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. πρώτοι στο "ραντεβού" έξω από το ΥΠΕΚΑ]

Την ώρα που συζητιόταν η προσφυγή του Δήμου Ελευσίνας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προσβάλλουν τους περιβαλλοντικούς όρους στο υπό κατασκευή εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική δεκάδες κάτοικοι από το Θριασίο πεδίο απαίτησαν η κυβέρνηση να πάρει πολιτική απόφαση και να ανακαλέσει την άδεια.
Είδαμε πανό των Δήμων Ελευσίνας και Ασπροπύργου, της Περιφερειακής παράταξης "Αττική - ΟΧΙ στο μνημόνιο" και της "Κίνησης - Θριάσιος S.O.S."

Επιτροπή από αυτοδικοικητικούς και της κίνησης Θριάσιο S.O.S. δέχτηκαν συνεργάτες της ΥΠΕΚΑ κας Μπιρμπίλη οι οποίοι και θα μεταφέρουν στην υπουργό τα αιτήματα και τα ψηφίσματα των συγκεντρωμένων.

Ο αγώνας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλος και μακροχρόνιος όχι μόνο για να μη γίνει το εργοστάσιο παραγωγής στη χαλυβουργική αλλά και για προχωρήσει η απορρύπανση της περιοχής. Τα κινήματα πολιτών οφείλουν να συντονίσουν τους αγώνες τους και να στηρίξουν το αίτημα "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΉ".

Διαβάστε επίσης ρεπορτάζ στο ΘΡΙΑΣΙΟ SOS.