Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

14 Αυγούστου 1954: Η εκτέλεση του Νίκου Πλουμπίδη στο Δαφνί | Αίτημα προς το Δήμο Χαϊδαρίου: "Να τοποθετηθεί η ενημερωτική πινακίδα στη Λ.Αθηνών"

[Η ενημερωτική πινακίδα που τοποθετήθηκε στη Λ.Αθηνών το 1996 με την τοποθέτηση του Μνημείου στη χαράδρα της εκτέλεσης του  ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη]

[Από το 2011 η ενημερωτική πινακίδα δεν υπάρχει στο σημείο που είχε αρχικά τοποθετηθεί στη Λ.Αθηνών]


[Το Μνημείο της στο χώρο εκτέλεσης - Η πλάκα με το λιοντάρι είναι η "πλάκα" που είχε φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Κώστας Κλουβάτος και είχε τοποθετηθεί στον τάφο του Νίκου Πλουμπίδη στο νεκροταφείο του Χαϊδαρίου]

[Ο Νίκος Πλουμπίδης εκτελεσμένος στη χαράδρα του Δαφνίου - 14 Αυγούστου 1954]

Παλαιότερες αναρτήσεις για το θέμα ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ 

Όπως κάθε χρόνο στις 14 Αυγούστου ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. προγραμματίζει επίσκεψη στο τόπο εκτέλεσης. Συνάντηση 09:30 στην είσοδο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.
--------------------
Επιστολή προς το Δήμο Χαϊδαρίου με αρ.Πρωτ.23323 -10/8/2015 


Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
Ανθέων 72, Χαϊδάρι | http://xpolis.blogspot.grMails: sofiadimitriou@gmail.com / xpolis@gmail.com



10 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣ:
To Δήμο Χαϊδαρίου | Δημοτικούς Συμβούλους
Περιφέρεια Δυτικού Τομέα | Περιφερειακούς Συμβούλους

Κοιν: ΜΜΕ

Αίτημα: Να τοποθετηθεί η Ενημερωτική πινακίδα στη Λ.Αθηνών για τον τόπο εκτέλεσης του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη [εκτελέστηκε στις 14/8/1954 στο Δαφνί]

Με αφορμή την ημέρα εκτέλεσης του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη, 14 Αυγούστου 1954, στη χαράδρα του Δαφνίου -  Χαϊδάρι, την μετέπειτα ταφή του στο Νεκροταφείο της πόλης μας και την τοποθέτηση του Μνημείου από το γλύπτη Κώστα Κλουβάτο στον τόπο εκτέλεσης (1996) αιτούμε να τοποθετηθεί ενημερωτική ιστορική πινακίδα επί της Λ.Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1996 είχε τοποθετηθεί σχετική ενημερωτική πινακίδα  επί της Λ.Αθηνών για τον τόπο εκτέλεσης του Νίκου Πλουμπίδη η οποία απομακρύνθηκε το 2011 για άγνωστους λόγους.

Το Χαϊδάρι, ιστορικό σταυροδρόμι της Ελλάδας, «φιλοξενεί» ιστορικά μνημεία και ίχνη από την αρχαιότητα μέχρι και τις ημέρες μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να τα αναδείξουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφίες επισυνάπτονται [σ.σ. στην ανάρτηση τις βλέπετε]

Η Πρόεδρος                                                                                
Σοφία Ψαρρού Δημητρίου     
-------------------------
Φωτογραφίες από την επίσκεψη 14/8/2015


        
Διαβάσαμε στο ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: