Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων στο Χαϊδάρι | Ασφάλεια και ΣΔΟΕ έλεγξαν πρατήριο στο Χαϊδάρι, χωρίς άδεια λειτουργίας | 19.910 λίτρα πετρελαίου κίνησης χωρίς χαρτιά | Γιατί δεν ανακοινώνεται ο λαθρέμπορας?


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Χαϊδάρι και στον Γέρακα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, στο Χαϊδάρι και στον Γέρακα. 

Κατά τον έλεγχο στους χώρους του πρατηρίου στο Χαϊδάρι, το οποίο στερείτο άδειας λειτουργίας, βρέθηκε Δ.Χ. φορτηγό με επικαθήμενο, το οποίο ήταν φορτωμένο με πετρέλαιο κίνησης ποσότητας 19.910 λίτρων, αλλά δεν ήταν εφοδιασμένο με τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία και έγγραφα καταβολής οφειλόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Επίσης, εντοπίστηκαν, με τη συνδρομή κλιμακίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, επιμελώς κρυμμένοι, δύο σωλήνες καυσίμων, οι οποίοι κατέληγαν σε παράνομη δεξαμενή καυσίμων, εντός του πρατηρίου.

Συνελήφθησαν ο 36χρονος υπεύθυνος του πρατηρίου και ο 31χρονος οδηγός του ΔΧ φορτηγού, ενώ αναζητείται ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Παράλληλα, κατά τον έλεγχο στους χώρους του πρατηρίου στον Γέρακα, βρέθηκε ΔΧ φορτηγό, που, όπως προέκυψε από την έρευνα, βγήκε από εταιρεία Πετρελαίων, φορτωμένο με 11.998 λίτρα πετρελαίου κίνησης, τα οποία, σύμφωνα με τα παραστατικά έγγραφα, έπρεπε να παραδοθούν σε εικονικές διευθύνσεις. 

Ωστόσο, αυτά μεταφορτώθηκαν στο προαναφερόμενο ΔΧ φορτηγό και παραδόθηκαν με παράνομο τρόπο στο πρατήριο του Χαϊδαρίου. 

Συνελήφθησαν ο 35χρονος υπεύθυνος του πρατηρίου και ο 34χρονος οδηγός του φορτηγού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα Δ.Χ. φορτηγό, πετρέλαιο κίνησης ποσότητας 19.910 λίτρων και το ποσό των 49.579 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: