Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:00 - 9:00μ.μ.| Εκδήλωση απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος Γ΄ΔΔΕ & ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Διοργάνωση εκδήλωσης απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος
Γ΄ΔΔΕ & ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ»

Το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας και ο Οικολογικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ, διοργανώνουν εκδήλωση για την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων συμμετοχής στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2015,  που έλαβε χώρα κατά το τρέχον σχολικό έτος για όλα τα σχολεία αρμοδιότητας της Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00-9:00μμ.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς επίσης και τους καθηγητές τους και τα σχολεία που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος Γ΄ΔΔΕ Αθήνας- ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Ο Διαγωνισμός υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένος αφού δήλωσαν συμμετοχή μαθητές από 32 σχολεία με συνολικά 90 πρωτότυπα κείμενα (ποιήματα και διηγήματα).  Τα έργα των παιδιών ήταν όλα αξιόλογα και το καθένα προσέθετε τη δική του πινελιά, με μικρές αποκλίσεις ως προς το επίπεδο δημιουργικής γραφής. Επειδή μάλιστα,  ο σκοπός της διοργάνωσης ήταν περισσότερο παιδαγωγικού και λιγότερο διαγωνιστικού προσανατολισμού, προκειμένου να ενισχύσουμε τη δημιουργική-καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και  με δεδομένο ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν είναι άξια επαίνου, η επιτροπή αποφάσισε να απονεμηθούν:

 α) Τιμητικές Διακρίσεις, χωρίς διαβάθμιση, στις εξής κατηγορίες:
1. Ποίηση Μαθητών Γυμνασίου,
 2. Ποίηση Μαθητών Λυκείου,
3. Διήγημα Μαθητών Γυμνασίου και
4. Διήγημα Μαθητών Λυκείου,
καθώς επίσης και

β) Έπαινοι σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία και μας έκαναν την τιμή να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις και τις λογοτεχνικές και νεανικές ανησυχίες τους.
Στη συνέχεια, πρόθεσή μας είναι  η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς αυτή την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αυτό, τόσο από το σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, όσο και από τη Γ΄ΔΔΕ Αθήνας-Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων.

Καλούνται, συνεπώς, στην εκδήλωση αυτή,  όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό προκειμένου να παραλάβουν τους Επαίνους ή τις Τιμητικές τους Διακρίσεις με τους καθηγητές και τις οικογένειες και τους φίλους. Στην εκδήλωση θα γίνει ανάγνωση αποσπασμάτων από ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν και θα έρθουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους τα μουσικά συγκροτήματα των μαθητών του 13ου Γ/σίου Περιστερίου και του  1ου ΓΕΛ Περιστερίου με τους καθηγητές τους καθώς και θα χορέψει αντιπροσωπευτικούς χορούς Καππαδοκίας η χορευτική ομάδα του 3ου Γ/σίου Αιγάλεω. Τους ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική τους παρουσία στην εκδήλωση αυτή.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2015 είναι από τα σχολεία:
1.ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ-ΕΠΑΛ: 3ο ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων, Πειρ. ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω , 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω,  4ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 1ο ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας, 2ο ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας ,3ο  ΓΕΛ  Ιλίου, 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου,  2ο ΓΕΛ Καματερού,2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου,  4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 1ο ΓΕΛ Περιστερίου ,
2ο ΓΕΛ Περιστερίου, 10ο ΓΕΛ Περιστερίου , 13ο ΓΕΛ Περιστερίου.

2. ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο  Γ/ΣΙΟ Χαϊδαρίου,  6ο  Γ/ΣΙΟ Χαϊδαρίου , 7ο  Γ/ΣΙΟ Χαϊδαρίου, 2ο  Γ/ΣΙΟ Αγ. Βαρβάρας, 1ο  Γ/ΣΙΟ Περιστερίου, , 7ο  Γ/ΣΙΟ Περιστερίου ,13ο  Γ/ΣΙΟ Περιστερίου , Γ/ΣΙΟ Αυγουλέα- Λιναρδάτου ,3ο  Γ/ΣΙΟ Πετρούπολης.  10ο  Γ/ΣΙΟ Ιλίου , 11ο    Γ/ΣΙΟ Ιλίου ,
Τέλος, σημειώνεται ότι:

Τα παραπάνω αποτελέσματα εκδόθηκαν από κριτική επιτροπή Φιλολόγων και Λογοτεχνών.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς η Κριτική Επιτροπή να γνωρίζει ονόματα παιδιών ή σχολεία προέλευσης των έργων.

Εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής
Η Πρόεδρος : Φλώρα Ορφανουδάκη

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής από τη  Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας
Η Υπ. Πολιτιστικών Θεμάτων
Ιωάννα Δεκατρή &

Η Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Σοφία Δημητρίου
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: