Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

O OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. στο πλαίσιο της εκστρατείας "Clean Up the Med" συμμετείχε στον καθαρισμό της ακτής Ασπροπύργου που διοργάνωσε η "ΘΡΙΑ Εθελοντική Ομάδα Ασπροπύργου"


Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στο πλαίσιο της εκστρατείας "Clean Up the Med" κατά αρχάς δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ιταλικής Περιβαλλοντικής Οργάνωσης LEGAMBIENTE.


Η ακτή που επέλεξε ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ήταν του γειτονικού μας όμορου Δήμου Ασπροπύργου. Το πρόγραμμα προέβλεπε την επίσκεψη και τη φωτογράφιση της ακτής πριν από τον καθαρισμό, καταγραφή των αποτελεσμάτων από τον καθαρισμό [ποσότητες και είδος αποβλήτων] και φωτογράφιση κατά και μετά τη διάρκεια των εργασιών.

Η επίσκεψη, παρατήρηση, καταγραφή των απορριμάτων και η φωτογράφησή τους στην Ακτή Ασπροπύργου πριν από τον καθαρισμό έγινε από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.  [Φωτογραφίες ΕΔΩ]

Την Κυριακή 10 Μαΐου οργανώθηκε από την "ΘΡΙΑ Εθελοντική Ομάδα Ασπροπύργου" για τρίτη συνεχή χρονιά ο καθαρισμός της Ακτής Ασπροπύργου. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. επέλεξε να συμμετέχει στον καθαρισμό που είχε οργανωθεί από την ΘΡΙΑ, αντί της προγραμματισμένης εκστρατείας 22/23/24 Μαΐου και έτσι μαζί με τους άλλους φορείς που είχε προγραμματίσει η ΘΡΙΑ, Δήμος Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ), Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρωπων και την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ απομάκρυναν 25 σάκους σκουπιδιών από την Ακτή. 

Επικεφαλής της ομάδας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ήταν τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Καρούνης και Τώνια Φώτη. Ήταν μια δράση που τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συνέβαλαν για τον καθαρισμό της Ακτής Ασπροπύργου και απέκτησαν τεχνογνωσία την οποία και θα την αξιοποιήσουν για τον Καθαρισμό της Ακτής Σκαραμαγκά.


[Νίκος Καρούνης και Τώνια Φώτη, μέλη του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στον καθαρισμό της Ακτής Ασπροπύργου]



[Μικροί και μεγάλοι σε δράση για καθαρές παραλίες]





[Σημαντική η συμμετοχή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων οι οποίοι απομάκρυναν πλαστικά και άλλους ρύπους από τη θάλασσα]


[Μετά τον καθαρισμό ο πρόεδρος της ΘΡΙΑ κ. Βασίλης Δέδες (στο κέντρο) με το Νίκο και την Τώνια]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι φωτογραφίες είναι από τη ΘΡΙΑ.
-------------
BEACH ASPROPYRGOS – WEST ATTICA-Detect the quantity and kind of waste found along 100 metres of coast

Members from Eco.poli.s participated in cleaning the beach of Aspropyrgos.

People from other association worked with us for a better result.

Nikos and Tonia were the “leaders”

The presentation of cleaning HERE


Δεν υπάρχουν σχόλια: