Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Με νέο περιεχόμενο, "θεατρική" ερασιτεχνική παρέμβαση εντός του ΜΠΛΟΚ15 και με έντονη συναισθηματική φόρτιση ξεκίνησε η 8η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ



Με νέο περιεχόμενο, "θεατρική" ερασιτεχνική παρέμβαση εντός του ΜΠΛΟΚ15 και με έντονη συναισθηματική φόρτιση ξεκίνησε  η 8η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με την επίσκεψη στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, στο ΜΠΛΟΚ15 - τόπο αυστηρής απομόνωσης την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.
Η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. γίνεται με αφορμή την μεταφορά από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 και την εκτέλεσή τους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Φέτος η ξενάγηση εμπλουτίστηκε και με αναφορές για τα  70 χρόνια από το νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό [9 Μαΐου 1945], που είχε χαρακτηριστεί ως Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος.

Στην επίσκεψη/ ξενάγηση μνήμης, φόρου τιμής και υπόσχεσης ότι οι αγώνες ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό συνεχίζεται πήραν μέρος μαθητές, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, η κα Χαρά Καφαντάρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποβάλει μαζί με άλλους βουλευτές της Β' Αθήνας ερώτηση στο Υπουργείο Άμυνας το ΜΠΛΟΚ15 να γίνει Μνημείο Εθνικής Αντίστασης) και η ομάδα ΜΙΚΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, μέλη και φίλοι τους ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Ο κύκλος των μάταιων πράξεων" που αναφέρεται στην προσωπικότητα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη,

Δεν υπάρχουν σχόλια: