Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΟΣ η δωρεάν στάθμευση στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αγία Μαρίνα από 1η Οκτωβρίου 2014 | Δημιούργησαν πελατεία και τώρα θα χρεώνουν τη στάθμευση....


Το ιστορικό:
Από τις 14 Απριλίου 2014 λειτούργησε δωρεάν ο χώρος στάθμευσης στο σταθμό Αγία Μαρίνα. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου και τους διθυράμβους της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ:

[9 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 14 Απριλίου ξεκινά η λειτουργία του σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο σταθμό «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3 του Μετρό, χωρητικότητας 383 θέσεων, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

Η στάθμευση για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων επιβατών, αλλά και την επιβράβευση των πιστών πελατών μας και υιοθετώντας διεθνείς πρακτικές.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα δικαιούνται δωρεάν ημερήσια στάθμευση, με την επίδειξη επικυρωμένου εισιτηρίου, που είναι σε ισχύ την ημέρα στάθμευσης, καθώς και με την επίδειξη μηνιαίας ή ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Οι κάτοχοι καρτών σε ισχύ, θα δικαιούνται και δωρεάν μηνιαία στάθμευση.

Ταυτόχρονα για τους μη χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς οι τιμές στάθμευσης θα είναι χαμηλές, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία στις δεδομένες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Ο σταθμός στάθμευσης θα λειτουργεί:
Δευτέρα - Πέμπτη από 05:15 έως 01:00 (της επόμενης)
Παρασκευή και Σάββατο από 05:15 έως 03:00 (της επόμενης)
Κυριακές και αργίες παραμένει κλειστό

Το Γραφείο Τύπου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε]

Νεώτερες εξελίξεις:
Η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. αφού έκανε γνωστό στο κοινό την ύπαρξη του χώρου στάθμευσης προσφέροντας θέσεις δωρεάν, αντί να πληρώσουν για διαφήμιση, από τις 14 Απριλίου 2014 και δημιούργησαν πελατεία, τώρα από 1η Οκτωβρίου η Επιχείριση  θα χρεώνει τους επιβάτες που σταθμεύουν τα Ι.Χ. στο πάρκιν του σταθμού. 
Ο Νεοφιλελευθερισμός και η εμπορευματοποίηση των πάντων στην πράξη.

Η χρέωση για τη στάθμευση θα υποχρεώσει κάποιους  οδηγούς να παρκάρουν τα Ι.Χ. όπου βρουν και θα αποθαρρύνει κάποιους άλλους να κάνουν χρήση του ΜΕΤΡΟ. Επίσης θα επιβαρύνει τις συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους των γειτονικών δήμων και θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Το αίτημα είναι: δωρεάν στάθμευση στα ι.Χ. των επιβατών του ΜΕΤΡΟ, όπως ίσχυε από 14 Απριλίου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια: