Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου δικαιούται να είναι από τους καλεσμένους στα εγκαίνια του σταθμού "Αγία Μαρίνα" του ΜΕΤΡΟ την Παρασκευή 13.12.2013 | Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ως "επισπεύδων"

[Μία μικρή αναδρομή για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται όσοι έχουν καταθέσει την ψυχούλα στους αγώνες που αναπτύχθηκαν για το ΜΕΤΡΟ]


Οι πολύμορφες αυτοτελείς παρεμβάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.  για να λειτουργήσουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ Δυτικά της Αθήνας το 2010, όταν "όλη η φύση ησύχαζε". Οι σταθμοί έπρεπε να λειτουργούν από το Δεκέμβριο του 2009, αλλά  τελικά  η παράδοση θα ολοκληρωθεί με τέσσερα (4) χρόνια καθυστέρηση, το 2013. 
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.  είχε την πρωτοβουλία της σύστασης της Πρωτοβουλίας ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, στην οποία συμμετείχαν πολίτες από τον Κορυδαλλό, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Ελευσίνα, εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

Άρθρα, επιστολές,  ακτιβισμοί, συνεργασίες με βουλευτές δημιούργησαν ένα κλίμα πίεσης προς τις κυβερνήσεις και υποχρέωσαν την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να παρουσιάσει μια έκθεση με την οποία στην πραγματικότητα "πέταγε το μπαλάκι" της καθυστέρησης στις κυβερνήσεις.
Η διαπλοκή με τη SIEMENS και το "μαζί τα φάγαμε" είχε ως συνέπεια να δοθεί στη λειτουργία ο σταθμός "Αγία Μαρίνα" (πρώην Χαϊδάρι) τέσσερα χρόνια αργότερα.

Για το θέμα των 7 σταθμών που δεν λειτουργούσαν είχαν καταθέσει ερωτήσεις στη βουλή, οι Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ),  Χρ.Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ), Θ.Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Φ.Κουβέλης/Γρ.Ψαρριανός/Θ.Λεβέντης (ΔΗΜΑΡ).  
Αποφάσεις είχαν πάρει τα Δημοτικά Συμβούλια του Χαϊδαρίου και Αιγάλεω (που τις κράτησαν στα συρτάρια τους), το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο κλπ.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ πήρε την πρωτοβουλία για τη σύσταση της Επιτροπής για "Φθηνή μετακίνηση στα ΜΜΜ" και συμμετείχε σε αγώνες που αναπτύχθηκαν για την οδική ασφάλεια κ.λπ.

Με την λειτουργία του σταθμού "Αγία Μαρίνα", την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, κλείνει ο πρώτος κύκλος της Πρωτοβουλίας ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ και ανοίγει ένας άλλος για τα δικαιώματα των πεζών και των επιβατών στα ΜΜΜ.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. χαιρετίζει τη λειτουργία του σταθμού "Αγία Μαρίνα", υπογραμμίζει όμως τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες και της διαπλοκής που στέρησαν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας τη δυνατότητα της μεταφοράς με το ΜΕΤΡΟ.

[Η πρώτη στην ιστορία διαδήλωση για τα ΜΜΜ στο ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος, 20/9/2011, διοργανώθηκε από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και την Πρωτοβουλία ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ]

[Η πρώτη αφίσα της Πρωτοβουλίας ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ]


[Τα εγκαίνια της Παρασκευή 13/12/2013  θα γίνουν εν κρυπτώ και μακριά από τους πολίτες.
Η πολιτική διαπλοκή με τη SIEMENS στέρησε για τέσσερα χρόνια τη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών με το ΜΕΤΡΟ και ζημίωσε με εκατομμύρια ΕΥΡΏ το Ελληνικό Δημόσιο.]

[Δείτε ΕΔΩ στο video για το πως "φέραμε" το ΜΕΤΡΟ στο Δάσος Χαϊδαρίου]

Η Πρωτοβουλία Διεκδικούμε ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ πήρε την πρωτοβουλία για τη σύσταση της Επιτροπής για "Φθηνή μετακίνηση στα ΜΜΜ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: