Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού - αντιναζιστικού αγώνα και στο ξεμπρόστιασμα των εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής


Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει ανοικτό ιδεολογικό μέτωπο με το ναζισμό.
Έχουμε αναρτήσει δεκάδες θέματα στο blog και έχουμε διοργανώσει ή συμμετέχει σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες. Η αναφορά μας αυτή γίνεται γιατί διαπιστώνουμε ότι  αρκετοί συμπολίτες μας, που ενώ ήταν ανεκτικοί με τη χρυσή αυγή, δικαιολογώντας ναζιστικούς χαιρετισμούς και σύμβολα ακόμα και επιθέσεις, τώρα να εμφανίζονται ως αυστηροί κριτές της εγκληματικής ομάδας. 

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ποτέ δεν είχε σχέση με χρυσαυγίτες ούτε είχε στείλει ενημερωτικά δελτία στους βουλευτές της. Δεν είχε ούτε θα έχει ποτέ σχέση με τους νεοναζί - εμείς είμαστε υπέρ της Κοινωνικής Βιοποικιλότητας, της συνεργασίας των λαών και κατά των διακρίσεων λόγω φύλου, χρώματος, θρησκείας, ταξικής θέσης και οικονομικής κατάστασης των ανθρώπων.

Θέλουμε να θυμίσουμε μια ανάρτηση που κάναμε την Πρωτομαγιά του 2012 με τίτλο "Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, οι θαυμαστές του Χίτλερ και των SS, οι "πρόγονοί" τους συνεργάτες των Γερμανών δεν έχουν θέση στην πόλη μας" [ΕΔΩ] αλλά και την απάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου που επέστρεψαν την επιστολή της χρυσής αυγής "για απογραφή" ως απαράδεκτη ΕΔΩ]

Προφανώς έγιναν πορείες και αντιφασιστικές εκδηλώσεις από τις δύο καταλήψεις στην πόλης "ΙΣΤΟΣ" και "Παπουτσάδικο", προβολές ταινιών στο Δαφνί [ΕΔΩ] αλλά και πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία συνέβαλαν στη διαμόρφωση αντιφασιστικής συνείδησης της κοινωνίας μας.

Ο αγώνας ενάντια στις νεοφασιστικές και νεοναζιστικές απάνθρωπες θεωρίες και εγκληματικές συμπεριφορές της χα δεν μπορεί να τελειώσει με τη σύλληψη των στελεχών της. Χρειάζεται καθημερινή αντιμετώπιση, σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση τόσο των νεοναζιστικών οργανώσεων  όσο και φασιστικών συμπεριφορών.
Η απομόνωση των χρυσαυγιτών και όσων τους "περιθάλπουν" σε όλα τα επίπεδα είναι πρώτιστο καθήκον για τους αντιφασίστες.

Το Χαϊδάρι θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στις μαρτυρικές πόλεις από τη Γερμανική Κατοχή, δυστυχώς όμως κανένας μέχρι τώρα δεν φρόντισε γι αυτό, ούτε για τη διεκδίκηση να γίνει το ΜΠΛΟΚ15 ΜΝΗΜΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

 Δείτε ΕΔΩ τμήμα από το ψήφισμα του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ που αναφέρεται στην καταδίκη του νεοφασισμού και του νεοναζισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: