Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Μια ακόμα ναζιστική ασκήμια στο κτήριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου - Ναζιστές ασέλγησαν σε τοιχογραφία αδελφοποιημένων σχολείων

[Φωτ. από την εφημερίδα "ΧΑΪΔΑΡΙ - η πόλη μας"]

Άλλη μια ναζιστική προκλητική ενέργεια στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.  

Νεοναζί ασέλγησαν στην εξωτερική τοιχογραφία που απεικόνιζε ένα λευκό και ένα έγχρωμο παιδάκι στην είσοδο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου. Η τοιχογραφία είχε γίνει κατά τη διάρκεια επίσκεψης μαθητών από τη Ζέκειο  Δημοτική Σχολή της Αντις Αμπέμπα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου το 2003.

Οι ναζιστές έγραψαν με μπλε σπρέι στην τοιχογραφία «ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ» και σχεδίασαν τη ναζιστική σβάστικα.
Η τοιχογραφία με τα παιδιά στη συνέχεια καλύφτηκε με χρώμα, βάφτηκε δηλαδή εξωτερικά το κτήριο, έτσι δεν φαίνεται σήμερα  η ναζιστική ασέλγεια.

Η Ζέκειος Δημοτική Σχολή είναι ένα αμιγές  Ελληνικό σχολείο και είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος [ΕΔΩ]. Έχει κατασκευαστεί με χρήματα του Έλληνα ευεργέτη Μιχαήλ  Ζέκου ο οποίος γεννήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα και  ασχολήθηκε με τη βιομηχανική παραγωγή σπορέλαιου και με την σαπωνοποιία. Οι ναζιστές  εκτός από μισάνθρωποι, είναι βλάκες και ανιστόρητοι.


Υπογραμμίζουμε ότι στον εξωτερικό  χώρο του Δημαρχείου πριν από λίγο καιρό ναζιστές είχαν γράψει «ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ  15 ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ», προφανώς εννοούσαν το κτήριο του ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, που στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, οι ομοϊδεάτες τους ναζιστές, βασάνιζαν και εκτελούσαν Έλληνες πατριώτες. Δείτε την φωτογραφία και την ανάρτηση ΕΔΩ. Τότε είχαμε γράψει ότι «απαιτείται ένα Λαϊκό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και στο νεοναζισμό. NO PASSARAN». Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι έτοιμος να συμμετέχει σε ένα ευρύ και μεγάλο λαϊκό μέτωπο ενάντια στο φασισμό, το νεοναζισμό και στη βία ενάντια των μεταναστών. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Στο Χαϊδάρι «Δεν θα περάσει ο φασισμός»

Ο  ναζισμός νικήθηκε από τους λαούς στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο  και θα ξανανικηθεί στο Χαϊδάρι και σε όλο τον κόσμο.
-----------------------
ΕΔΩ ένα άρθρο του Στάθη για το ναζισμό, το μέανδρο και τη Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: