Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

John Travlos: Bildlexikon zur Topographie des antiken Attika/Ο Ιωάννης Τραυλός περιγράφει την "Hellige Strasse" (Ιερά Οδός)

 Ο αρχαιολόγος Ιωάννης Τραυλός στο Ποικίλο Όρος, με θέα τη Λίμνη Κουμουνδρούρου (αρχαία Λίμνη των Ρειτών), την Ιερά Οδό και τον Κόλπο της Ελευσίνας


John Travlos: Bildlexikon zur Topographie des antiken Attika -ΕΔΩ. Το λήμμα  "Hellige Strasse" (Ιερά Οδός) μεταφράστηκε από τα Γερμανικά στα Ελληνικά για πρώτη φορά από τον Μανώλη Σκοντάκη για τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και κυκλοφόρησε σε ειδικό φυλλάδιο. Διαβάστε την περιγραφή ΕΔΩ και δείτε τις φωτογραφίες για την Ιερά Οδό και τα ιστορικά ίχνη κατά μήκος της.


Σχέδιο του Ιωάννη Τραυλό στο οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή της αρχαίας Ιεράς Οδού από την Αθήνα στην Ελευσίνα. Είναι πολύ απλό σήμερα να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Τουλάχιστον ας διασώσουμε τα τμήματα εκείνα της Ιεράς Οδού που δεν έχουν ακόμα "σκεπαστεί".

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και ο Σύλλογος  των Εκπ/κών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου έχουν καταθέσει (8/6/20130 πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου να πάρει απόφαση κατά της απόφασης του ΥΠΠΟΤ για την κατάχωση της Ιεράς Οδού στο ύψος του Σκαραμαγκά, κοντά στο Copa Copana ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: