Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε το επιτελείο του ΟΡΣΑ!!!! "Οι αντιπεριβαλλοντικές μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές οι πραγματικοί λόγοι των παραιτήσεων"

[Γιάννης Πολύζος, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, πρώην Αντιπρύτανης και Καθηγητής ΕΜΠ,  Δ/ντης Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος, πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΥΠΕΚΑ)]

Παραιτήθηκε το επιτελείο του ΟΡΣΑ!!!! 
"Οι αντιπεριβαλλοντικές μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές είναι οι πραγματικοί λόγοι των παραιτήσεων" σχολιάζουν έγκυροι δημοσιογραφικοί κύκλοι.


Παραιτήθηκαν από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας/ ΟΡΣΑ τα μέλη α) Γιάννης Πολύζος, Πρόεδρος (Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, καθηγητής ΕΜΠ) β) Δανάη Αντωνάκου, Αντιπρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Αρχιτέκτων και πρώην Αντινομάρχης Αθήνας) γ) Μαρία Μαντούβαλου (Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, καθηγητής ΕΜΠ) η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε και τη γενικότερο συντονισμό στην συγγραφή του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας - Αττικής 2021.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ οι παραιτηθέντες  "στις επιστολές τους εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)."
Όμως, όπως προαναφέραμε, το γεγονός ότι το νέο ΡΣΑ δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί οφείλεται στη μνημονιακή κυβέρνηση που στην πραγματικότητα υλοποιεί καταστροφική πολιτική για το αστικό περιβάλλον. Tο "κουτσουρεμένο",  από τους κ..κ Παπακωνσταντίνου ("τον εθισμένο στην πτώχευση") και Συφουνακη, αρχικό Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική ξεπουλήματος και τσιμεντοποίησης των πάντων.
Δεν είναι τυχαία η παραίτηση της κας Θεοδότας Νάτσου, μέλους της Ε.Ε. του ΟΡΣΑ, που προηγήθηκε των τριών προσφάτων παραιτήσεων. Η κα Νάτσου (συντονίστρια της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του WWF Hellas) υπέβαλε την παραίτησή της στις 13/1/2012 επικαλούμενη "αρνητικές εξελίξεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία" (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Η αντιπεριβαλλοντική νομοθεσία συνεχίζεται ακάθεκτη με την προώθηση κοινής υπουργικής απόφασης για το "Χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό" (η "διαβούλευση" λήγει στις 20/3/2012) για το οποίο θα επανέλθουμε σύντομα.


Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τις παραιτήσεις των τριών μελών της ΕΕ του ΟΡΣΑ.
Διαβάστε ΕΔΩ την πρόσφατη ανάρτηση στο xpolis που αναφέρεται στην "απαξίωση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου" από το ΥΠΕΚΑ.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το αστικό περιβάλλον.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 
1) Από τις νεώτερες εξελίξεις διαφαίνεται ότι το αστικό περιβάλλον και οι ορεινοί όγκοι της Αθήνας - Αττικής απειλούνται ακόμα περισσότερο. Τα κινήματα πόλης, οι Οικολογικοί φορείς οφείλουν να ανασυγκροτηθούν και να συντονίσουν τους αγώνες τους.
2) Νεώτερες εκτιμήσεις προκύπτουν: "Για να παραιτηθούν οι 3+1 από την Ε.Ε. του ΟΡΣΑ σημαίνει ότι στην πραγματικότητα υπάρχει σχέδιο διάλυσης του οργανισμού. Ακόμα και αν δεν τον καταργήσουν θα του αφαιρέσουν όλες τις κρίσιμες αρμοδιότητες". Αναμένουμε τις εξελίξεις...
3) 60 Mall στο Ελληνικό... Διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: