Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το Οικολογικό Πρόσωπο του Θανάση Βέγγου Νο2 και ο Δημήτρης Πουλικάκος

[Ο Θανάσης Βέγγος στον Έβρο, στο ρόλο του θηροφύλακα στην "τελευταία νανόχηνα". Από την ταινία "Όλα είναι δρόμος" του Παντελή Βούλγαρη]

[Ο Δημήτρης Πουλικάκος τραγουδά στη Μεσοχώρα για τον Αχελώο, 2008. Περισσότερα ΕΔΩ]


Όταν πέθανε ο "καλός μας άνθρωπος" Θανάσης Βέγγος είχαμε αναρτήσει το θέμα "Το Οικολογικό πρόσωπο του Θανάση Βέγγου" (Διαβάστε ΕΔΩ)

Σήμερα διάβασα δύο θέματα στο Face Book, το πρώτο ήταν ένα απόσπασμα από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Το βλέμμα του Οδυσσέα", 1995 (ΕΔΩ) με το Θανάση Βέγγο στο ρόλο του ταξιτζή, που "σέβεται το χιόνι", να κάνει διαπιστώσεις για το μέλλον της Ελλάδος και να "ταΐζει" τη φύση με ένα μπισκότο και το δεύτερο ένα άρθρο του "θείου Μήτσου" Δημήτρη Πουλικάκου με τίτλο "Ζωή να 'χουμε, ζωή θα 'χουμε;"

Τι λέει ο Βέγγος: «Η Ελλάδα πεθαίνει…. Πεθαίνουμε σαν λαός.. κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω σε πόσες χιλιάδες χρόνια… ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και … πεθαίνει – αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα να πεθάνει γρήγορα, γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο… Μωρή φύση…. Μόνη σου είσαι… μόνος μου είμαι και εγώ… πάρε ένα μπισκότο».

Τι λέει ο Πουλικάκος: "...Στους ίδιους τους λαούς πλέον εναπόκειται να οργανωθούν με τέτοιους τρόπους ρηξικέλευθους, ευφάνταστους, με νέους όρους ποιότητας ζωής, ανοχής της διαφορετικότητας επιτέλους, συμπόνιας και αλληλεγγύης, καθώς και με νέα γλώσσα, που δεν θα είναι αυτή η ξύλινη γλώσσα που μας πληγώνει κάθε μέρα, όπου οι λέξεις και οι έννοιες έχουνε χάσει πια τη σημασία τους! Και (last but not least) ας μην ξεχάσουμε και το ελληνικό μας, σωτήριο πολλές φορές, χιούμορ! Μην υποτιμάτε το χιούμορ! ....Το θέμα δεν είναι να αιματοκυλιστούμε! Η Εξουσία σήμερα δεν τρομοκρατείται με τη βία. Τουναντίον μάλιστα! Στην ήσσονα τυχόν βία κάποιας λαϊκής -ας πούμε- εξέγερσης, αντιτάσσει την μείζονα δική της κατασταλτική, κρατική τρομοκρατία. Αυτό που κατατρομάζει την Εξουσία σήμερα (και ανέκαθεν η αλήθεια είναι), αυτό που η Εξουσία φοβάται σήμερα πάνω και πέρα απ' όλα, είναι η ξεφτίλα!! Οτιδήποτε μπορεί να καταρρακώσει την άρρωστη σοβαροφάνειά της!!! " (Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ; - Δεν υπάρχει. Αν υπάρχει ας το βγάλουμε μόνοι μας...

(Επόμενη ανάρτηση: Antibank day 17/9/2011 και flo6x8)

Δεν υπάρχουν σχόλια: