Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Local Agenda 21 και οι Δημοτικές Εκλογές/ (Η Αειφόρος Ανάπτυξης στις πόλεις μας - Οδηγός Εφαρμογής Επιλεκτικών Δράσεων)



Οι τακτικοί επισκέπτες του blog ίσως να θυμούνται την ομιλία της δωδεκάχρονης κοπέλας από τον Καναδά, Severn Cullis-Suzuki, στη παγκόσμια σύνοδο του ΟΗΕ, στο Ριο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, το 1992.
Ακούστε την και διαβάστε την ομιλία της κοπέλας ΕΔΩ, μη παραμείνετε μόνο στο συναισθηματικό μέρος, μη κλάψετε, αλλά κρίνετε τι έχει γίνει από το 1992 μέχρι σήμερα και ελάτε να αγωνιστούμε μαζί για έναν καλύτερο, δίκαιο, κόσμο... Αν θέλετε μπορείτε να δείτε σε video ΕΔΩ την ομιλία της Severn Cullis-Suzuki.
Σε εκείνη τη σύνοδο του ΟΗΕ υιοθετήθηκε από 140 χώρες, η Local Agebda21 (Τοπική Ατζέντα 21), που περιέχει συγκεκριμένες δράσεις για την Αειφορική Ανάπτυξη στις πόλεις, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις.
Ορισμένοι που γνωρίζουν την LA21 λένε ότι "στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται κανένα άλλο πρόγραμμα, εκείνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή της LA21". Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε στα αγγλικά ολόκληρη την LA21 και ΕΔΩ μια συνοπτική παρουσίαση των δράσεων που έχουμε επεξεργαστεί από το 2008 στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. καθώς και οι επισκέπτες του blog, που συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, ας έχουν υπ΄ όψιν τους την LA21 και ας προσπαθήσουν να την εφαρμόσουν στην πράξη στην πόλη μας ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη.

[Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των μελών και φίλων που συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές]

Δεν υπάρχουν σχόλια: